Sunday, December 28, 2008

pi mai pi mai tang tu juga....

Sunday, December 28, 2008

Photobucket

entry kali ni special utk kamy yg berada jauh nun di sheffield...

semalam aku n el*i pegi ke wedding antara kawan baik aku-shahida kat concord hotel..lama gila tak jumpa ha..last jumpa masa die dtg berjalan ke jepun masa aku 1st yr di jepun...kire2 dah dekat enam tahun la tak jumpa die...sgt sweet..

Photobucket

Photobucket
masa mempelai pengantin masuk aku terasa cam kenal je pengantin lelaki tu..sha penah cakap yg husband die grad from japan..aku ingatkan mesti la budak mara ke mane ke..huband die tua setahun je drpd kitorang..cakap kat el*i "ko tak rase ke mamat tu macam rupa sempai kite"..masa tayangan slide show aku ngan yakinnye memang mamat tu sempai kitorang sbb nampak rupa sempai 3rd dlm gambar n die drpd shinsu dai..tanye kat kak n*f n die cakap mmg ade budak batch die nama badik kawin..hahhaa..keciknye dunia ni..

kengkawan aku kawin ngan org2 yg aku kenal juga..masa wedding tu jumpa la ya*t n shi*in..ai*in si pengantin baru pun ade gak...majlis sha pada aku agak formal dan penuh gak ngan protokol..almaklumlah aku 1st time gi wedding kat hotel ni..dah lama na dok kat jepun katakan..masa tayangan slide n ucapan pengantin kepada parents derang tak tau nape aku rase agak sebak..sayu je rase..kenapa ek..ke sebab kawan aku sorang2 dah kawin..tapi skang cam dah tak terasa nak kawin..tahun 2009 pun ekonomi gawat kan...muahhahaha

Photobucket

Photobucket

sha ngan aku boleh dikatakan agak rapat dulu..kitorang satu homeroom pastu masa kat maktab wat thesis same2..seminggu la dulu lepak umah sha utk gi kumpul bahan..pastu kitorang sama2 masuk utm forecast..siap jadi roommate lak tu..bertambah la kitorang rapat..lepas tu aku kua ke jepun n sha kua ke amerika..n sebab kengkawan aku samada di jepun ke uk ke us ke seme balik dulu daripada aku..tu yg lost contact ngan derang..

sha mmg sgt cantik..ingat dulu die slalu komplem muka tembam walaupun badan die sgt slender..tgk semalam ok je..muka dah jadi bujur sirih..rindunye kat sha..lepas ni boleh la nak calling..dulu kalo balik bercuti ke msia disebabkan die keje kat kuantan..tu yg susah sikit..si ya*t lak keje kat labuan..mane la nak gather kan..

lepas ni boleh la nak calling2 ngan sha n ya*t..

kepada pengantin baru...sha n badik..semoga berbahgia hingga ke akhir hayat..

0 comments

Saturday, December 27, 2008

natsukashii......

Saturday, December 27, 2008
semalam aku-ci*ah-el*i-fi*za-ap*k pegi ke sahur kat 3rd college UM.."sahur" tu adalah nama kedai makan kat 3rd college..dah makin glamer skang..tak silap nama kedai dah jadi "sahur's cafe"..tempat pun dah berubah..masa kitorang belajar kedai tu kat underground..la ni dah naik taraf kat atas betul2 depan pintu masuk..sahur ni amat fames di kalangan budak2 UM..budak2 dari kolej lain pun dtg situ utk makan..tapi masa kitorang pegi semalam tak banyak stall2 lain yg dibuka..almaklumlah org tgh cuti skang kan..yg pasti pakcik yg amik order semalam tu tetap org yg sama...

agak lama kitorang lepak kat situ..sampai pun dlm pkl 10mlm kan...borak2 tgk jam dah 1230mlm.hehe..dah la bawa ibu mengandungkan..tak senonoh betulkan..ap*k akan bercuti selama 10hari? aku rase cam lebih sbb die start cuti 25hb sampai la 5 januari..nampak gayanya kilang2 jepun mmg menjalankan operasi shutdown di mana2 sahaja..kilang aku pun bermula 27hb akan ditutup sampai la 5 januari..panjang gile kan cuti..cuma mane2 production yg tak capai target tu kena la keje 29hb n 30hb..bile asyik shutdown je..mula la rase risau kan ngan kestabilan ekonomi syarikat..cuma berharap company akan bertahan sampai la ekonomi pulih semula..target 2010..

berbalik ke citer kitorang..abih makan kitorang gi jalan2 kat AAJ..serius jalan2 kat dlm UM tu dah berubah2..saiznye makin lebar n makin berselirat..kompius lak..dari 3rd college ke AAJ tu terasa jauhnye ai..ingat balik dulu jalan kaki nak ke AAJ..natsukashii na....kat foyer AAJ tu teringat balik zaman2 kitorang budak 3rd tunggu pakcik van dtg bawakkan lunch..bile pkir2 balik manja gak kitorang sebenanya..rehat ade sejam je kalo nak patah balik ke 3rd utk makan n solat pastu dtg balik AAJ adalah satu perkara yg mustahil..dgn ehsan drpd pihak kolej dpt la kitorang makan nasi utk tgh ari..tapi tak lama pun servis tu sbb derang ckp cam mendokusai utk anta nasi bagi 12org sahja..masa tu mmg geram gile la sampai pegi pejabat pengetua kolej tu...kelakar lak bile ingat balik..mmg kite patut bersyukur dgn ape yg ade kan..

foyer AAJ...tempat tunggu n melepak..

ade la dekat setengah jam kitorang lepak kat foyer tu..mula2 sampai tetiba ade dorang pakcik guard dtg sergah..ha.wat ape ni..mana tak ayashi kan pkl 1pagi duduk kat foyer AAJ tu..rase bebudak AAJ pun tgh cuti kot..AAJ tak banyak berubah..takkan la derang nak bina semula bangunan kat situ kan..bilik2 kelas tu tak berkunci so kitorang masuk2 la ke dlm kelas..tgk notice2 yg ditampal kat depan kelas tu..teringat la zaman2 blajar kan...tapi banyak perubahan berlaku dlm tenaga pengajar di AAJ ni aku rase..tgk ramai nama2 bertulis dlm katakana utk sensei2 AAJ..bile katakana tu maknanya dah ramai cikgu melayu la..org jepun pun sorang dua je..aku tak pasti ngan sensei2 utk budak 2nd year..kalo nak cost down mmg patut la amik local tapi kalo pkirkan keberkesanan utk baljar subjek2 sains n mate dlm nihongo tu..aku rase elok amik org jepun gak..biase la manusia bile blaja dlm bahsa asing yg diajar oleh org sendiri..mesti tgh2 kelas tu akan jadi blajar dlm bahsa sendiri..

kelas bdk tahun satu...mesti korang pun dulu blajar kat sini gak

lepas kua AAJ kitorang wat pusingan berjalan lalu kolej 12-kolej 11-lalu ke API-naik bukit belakang tu..kerinchi link kat tepi jalan je..hahha..dulu aku rase utan je belakang tu..setelah 7 tahun banyak betul perubahan kat UM ni..makin cantik ka na..n dewan canselor yg terbakar tu pun dah dibaiki semula..next time dtg masa siang cam best gak...cigu Jaa*ar dah ade pHD..ap*k gi jengah tgk kat bilik die tulih "dr. Ja*far"..cikgu2 dahlu pun udah makin maju...

0 comments

Thursday, December 25, 2008

Thursday, December 25, 2008
aku dah jumpa ngan neurologist selasa lepas utk check pasal sakit kepala aku tu..alhamdulillah drpd ct scan dr kata kepala aku takde abnormal..die tak sure sangat pasal root cause tapi aku minta utk wat "headache diary"..kirenye kena tulih la bile sakit..mcm mane condition aku time tu..di mana..so bile dah tau seme2 tu leh tau la ape yg sebabkan aku sakit..


skang ni die bagi 2 ubat..1 utk daily yg kena makan 1/2biji 2 jam sebelum tdo..1 lagi lebih kurang cam pain killer la..ubat harian tu dr kata mengantuk n semalam lepas aku amik terus tdo..macam ubat tdo lak..skang ni rase cam dah ok ckit..


dr ckp kemungkinan aku dah ade migrain tambah stress yg sebabkan aku sentiasa sakit kepala..die kata cuba avoid stress tu..tapikan camne nak elak stress tu sbb aku tak rase aku stress pun..ni la masalahkan bile kite tak tau sebenanye diri sendiri tgh stress..kirenye jgn terlalu concentrate ngan keje2 aku..kena rehat2 kan diri utk elakkan sakit kepala tu dtg bile aku over concentrate..mane ade keje yg takde stress kan..walaupun jadi housewife aku rase stress tu tetap ade...


n aku wat satu kesimpulan sendiri..mungkin aku penat sesangat..iyela kan dari awal tahun aritu aku sibuk nak settlekan master thesis..pastu bile balik msia lepas 3 minggu terus masuk keje..3 minggu tu aku tak rehat langsung pun..ngan akak aku bersalin pastu urusakn nak masuk keje n kete serta barang2 lagi..tup tup terus keje n sampai la ni tak rehat..harap2 cuti panjang minggu depan ni aku dapat rehat..yahoooo.....

************************************************************************************
semalam gi tgk citer yes man ngan e*mi n ci*ah..mmg sgt best..sesuai utk org yg rase tension amat2..citer tu selama 2 jam n dari awal citer sampai abih dok gelak je...gelak bukan tahap sikit..e*mi sampai dah dok tolak2 bahu aku sbb kelakar sgt..pelakon adalah JIM carrey..tu la citer paling lawak penah aku tgk..korang pun kena tgk citer tu..aku rase tgk banyak kali pun takkan rase busan n sentiasa gelak ketawa..

k la..nak siap2 sbb nak gi umah ofismate..ade wat makan2...

da....

0 comments

Monday, December 22, 2008

kesakitan..............

Monday, December 22, 2008
bangun pagi mengalami kesakitan pada kepala yang amat.....dah dekat 2 minggu aku alami keadaan macam skang...semalam disebabkan sakit yg teramat aku amik panadol n tdo..sayangnye bile bangun rase sakit dtg balik...oh..oh...aku rase amat tertekan ngan keadaan skang..tahun ni sakit kepala makin teruk..cermin mata ku kah??

sejak januari aku tak pakai contact lense sbb tak tahan ngan sakit kepala lepas wat keje depan komp sepanjang ari..alhamdulillah lepas pakai spec sakit kepala ilang utk sementara waktu..

skang sakit tu dtg balik...makin lama makin teruk je aku rase..2minggu ni paling teruk..sakit kepala terus tangkap kat mata...n bile makan terus rase nak muntah..selalu lepas makan dlm 1jam lepas tu aku akan muntah ..terukkan???

ok ke aku??ade low blood pressure ke??takkan high blood pressure lak kan??

tadi dlm pkl 9mlm pegi ke SJMC utk jumpa doc..doc suruh aku dtg esok utk wat CT scan pastu jumpa speacialist..abah mmg suruh wat scan tu..n ramai org mmg suruh aku wat scan kepala..A pun pesan suruh gi wat scan..takkan la teruk sgt kan...kekadang tu aku terpikir yg bukan2 gak tapi minta dijauhkan..

masa tgh menulis ni pun aku tgh menahan kesakitan...

0 comments

Thursday, December 18, 2008

hooray....

Thursday, December 18, 2008
alhamdulillah..mak n abah selamat balik ke malaysia pkl 315 ptg kat senai airport..aku tak gi jemput ari ni..tak tau kenapa tapi perasaan utk menyambut tu takde..mungkin sebab aku dah rase lega lepas bercakap ngan mak tru phone malam semalam masa derang kat Jeddah...

mak kata abah berisi sbb masa kat tanah suci selera makan abah agak luar biasa..abah mmg suka makan nasi beriani ngan kari kambing..so masa di tanah suci tu selalu la gamaknya abah gi makan..mak kurang sikit ngan beriani ni..masa gi jalan kat jepun ari tu pun..abah nak makan nasi beriani kat depan masjid kobe..utk tidak menghampakan pegi la makan tapi abah tak bape suka makan..die kata yang kat kedai nasi beriani di taman desa kluang tu lagi sedap..tak tau la mane satu yg asli sbb selalunya kalo nak yg mmg asli kite kena pegi makan kat tempat negara asal..kekadang tu benda yg kita makan kat negara sendiri yg disangka sama ngan negara asal makanan tu telah diubahsuai resepinye mengikut citarasa tempatan..

so besok lepas keje akan balik ke KLUANG utk menemui abah n mak tersayang..dapat jumpa sekali anak buah ku si firas yg menurut na*na semakin tembam n berat..utk mendukung tu mmg la aku rase dah tak larat kot..main acah2 ngan die boleh la..

seronoknye nak balik umah..dah lama aku tak rase segembira ini..balik naik bas je sbb tak larat nak drive lagipun balik nanti kena drive sorang2..tak mau la..lagipun kali ni tak amik cuti..so ahad petang ke balik la semula KL..minggu depan pun nak balik umah lagi sbb 28hb tu nak wat kenduri doa selamat n kenduri arwah..plan asal nak wat kenduri sabtu ni 20hb tapi pakcik aku ckp mak n abah penat tu so biar derang rehat..betul gak kan..bukanlah mak yg memasak tapi nanti sure kena layan tetamu kan..n akan menyebabkan mak penat n demam..

*************************************************************************************

sakit belakang aku dah ok..alhamdulillah walaupun ade rase cam sakit2 sikit kalo tekan kan bahgian yg sakit..doktor tu kata aku kejang otot..betul ke?? aku rase tak..kononnya aku kejang so die bagi injection to release the pain..jumpa dr ari selasa..sayangnya bangun ari rabu tu sakit tak ilang gak..kat tempat keje aku rase sgt sakit + sgt pening kepala dan ape yg lagi teruk aku muntahkan balik seme benda yg aku makan..termasuk kek lobak yg sedap itu..rugi sungguh..badan pun rase panas..org2 yg jumpa aku seme ckp muka aku cam org sakit..dah mmg sakit mesti la muka org sakitkan..TETAPI dalam petang pkl 3 camtu tetiba rase cam seme sakit2 aku tu ilang..badan rase sejuk je..tak tau la sbb badan berpeluh ke ape kan..kalo tak elok semalam mmg dah nak ke SJMC..memandangkan k.naf kata insurans cover kan..muahahhaha..patut pegi dari awal kalo tau..banyak gak benda yg aku tak pasti insurans cover ke tak kalo utk minor disease la..kalo dah cancer tu sudah tentu la cover..

da....

0 comments

Monday, December 15, 2008

trauma kehilangan...

Monday, December 15, 2008
14 Disember 2008 (ahad)


bangun pagi bersiap utk pegi ke perlawanan boling..semangat ni nak main..pkl 830 plan nak kua..lepas bersiap nak amik kunci kete..eh...mane kunci kete aku ni..argh sudah...abis geledah beg yg digunakan semasa berjalan ke KLCC pada ari sabtu..takkan tercicir mane2 kot..TAPI yg pasti lepas cari kunci kete aku mmg takde...camne nak wat ni..call abg l*ba minta amik kat umah utk gi ke summit bagi lawan boling tu...dah janji takkan nak cancel kan..


anta sms kat el*i ngan ci*ah utk minta derang check kat seat belakang kete derang sbb kua ngan kete ci*ah utk ke lrt semalam..berdoa sesangat ade dlm kete derang..aku main gak boling tapi dgn takde perasaan..baling je..baling sekali tgk phone..tunggu jawapan dari budak berdua ni..tepon pun tak diangkat..geram pun ade gak...dekat2 nak abih game dpt reply..KUNCI TAKDE DLM KETE DUA2...terus turun lagi tension aku ari tu..abg2 tu ckp nanti gi la wat kunci ganti..


takat nak buka kunci kete boleh je tapi nak idup enjin tu susah sbb kete aku pakai immobiliser key system..kunci ni jenis die lock enjin-pintu-segala2 nye la..senang ckp kunci takde ko takleh nak idupkan kete..balik boling siap dah gi kedai tanye psal kunci..macam2 la kena wat siap kena buka handle utk matikan sensor etc..amik masa 2-3 ari gak..kirenye mula2 wat kunci utk buka pintu kete..pastu copy sensor kete pastu anta ke org lain lak..tu amik masa gile..


aku minta el*i ngan ci*ah utk double check kete derang..dekat pkl 3 ci*ah sampai ngan muka menunjukkan kunci kete tak jumpa..aku dah jadi cam pasrah...dok kat meja kat 1st floor umah aku sambil berbincang la kat mane kemungkinan aku tercicir tu..yg aku leh pikir surau KLCC tu sbb takut tercicir masa aku kuakan telekung daripada beg...ci*ah siap tanye tu kalo nak wat kunci kena la pegi kat honda service ke..tengah bincang2 tu die citer la pasal masa die check kete semula..semalam masa naik kete tu aku dok belakang pastu budak berdua tu suruh aku pakai seat belt..sebagai budak yg baik aku pun pakai la..ci*ah ckp masa die check seat belakang tu teringat boleh tolak kerusi ke depan n JENG JENG JENG..die kuakan kunci kete aku..

masa tu aku dah menjerit pastu nak nangis tapi tak kua air mata..gembira sbb kunci dah jumpa n geram sbb ci*ah kenakan aku..boleh die wat muka selamba depan aku tu..rase nak cekik2 n masa yg sama nak peluk sbb gembira sgt..sib baik die lelaki..kalo el*i sure aku dah peluk2 n air mata pun kua..


Alhamdulillah....walaupun kunci kete aku dah jumpa tapi perasaan aku utk beli komp ilang terus..mood ilang dari pagi lagi..


kete aku masa beli kat jepun mmg ade satu je kunci..dah lama nak wat duplicate tapi tak wat2..esok plan nak gi wat..takleh jadi dah ni..dah sekali ilang tu mmg trauma la...korang pun kena la beringat gak..lagi satu jgn la letak duplicate key tu satu tempat ngan original key..camtu ilang la makne duplicate kunci korang tu...


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


15 Disember 2008


aku mengalami sakit kat belakang yg amat sgt..bile sujud solat tu masa bangun rase sesak nafas n sakit gile..kawan ofis aku takutkan kata ntah2 aku kena demam cikugunya..dah la simptom2 yg die ckp tu mcm ade sikit2 kena...sakit belakang..pening2 kepala pastu rase nak muntah..bile ketawa atau batuk atau senget2 kan badan rase sakit yg amat nye ai..skang ni pun aku dok tegakkan badan je..esok nak kena pegi klinik ni kalo tak ilang..silap2 cu*i keje..

0 comments

Thursday, December 11, 2008

interview...

Thursday, December 11, 2008
semasa dalam kete..tetiba ade satu panggilan masuk...

Caller : Hello miss tuty..we recieved ur application from jobstreet.com and we would like to confirm ur interview session..
Me : Interview??? When is the interview??
Caller : Tomorrow..
Me : Tomorrow?? Did I get any notice about this before??
Caller : yes..i think we inform u tru email..

tercengang aku jap..ade ke?? aku dah check mail pagi tadi..tak perasan lak..

Caller : btw..are u working now??
Me : yes..
Caller : is it permanent or part time?
Me : Full time..
Caller : I see.. so do u still interested coming for the interview?
Me : I'm so sorry. I couldn't make it..
Caller : It's ok..thank u

baru je rase bengang sikit ngan tempat keje tetiba ade call panggil interview..mmg aku ade register ngan jobstreet tp taknah la aku mohon ape2 position pun..mamat tu ade cakap die dari syarikat ape ntah tp aku takdapat tangkap..

last 2 months aku penah gak dapat offer utk interview..org tu anta email personally ke email aku..benefit die mmg sgt best tapi agak jauh..nun di penang..job scope die pun menarik..so aku just ignore the email..rase rugi gak...bile org cari ko maknenye die nampak potensi dlm diri ko..

tgk la kan...rase banyak benda lagi kena blajar sementara berada di pana**nic ni..maybe the pay is not much than other place BUT the experience is much more important..ade sempai ckp..bos tegur tu maknenye die tgk aku..aiyo..takutnye...hehehhehe...

org yg dah keje 5 tahun pun ckp banyak benda yg die belum blajar..ape lagi aku yg baru keje setahun jagung ni kan..tgk la kan..sementara jodoh aku belum sampai..ape kata kite bersabar bekerja di bumi pana**nic..

0 comments

Wednesday, December 10, 2008

GeRamnye....

Wednesday, December 10, 2008
ari ni fiza-chan ckp yg bos kitorang mr. W mcm tak puas ati sikit ngan aku..

"tuty takde keje ke..I tgk slalu je balik awal"---mcm ni la kot die ckp kat fiza..

amboi2..suka ati die je ckp aku takde keje..kalo takde keje dah tentulah sepanjang ari aku dok kat depan PC aku tak ke mana2..tapi dah terang2 aku tak dok kat meja tu..kejap ke QC kejap ke production..ish..ish..ish...

disebabkan aku skang selalu balik around 510 camtu so die anggap aku tak wat keje..bukannye kalo dok lama kat technical tu sampai pkl 8-9mlm tu baru dinamakan BUAT KEJE..pada aku yg penting adalah kualiti bukan kuantiti...bagusla kan kalo aku berjaya abihkan keje dlm waktu keje..dari pkl 730 pg sampai 503 petang...rasenye aku takat ni berjaya selesaikan keje2 yg perlu diuruskan utk setiap ari..

pengalaman masa study wat master dulu menyebabkan aku taknak stay back lama kat tempat keje..kecuali kalo mmg ade emergency..mmg kena stay back..takkan la aku biar je camtu..pada aku la..tak guna dok lama2 tapi takde hasil atau keje tak selesai pun..masa Master 1st year mmg aku slalu stay back kat lab..pegi dah la pagi dlm pkl 9 pagi balik malam pkl 10mlm..kesan die aku rase stress teramat dan badan penat gile..hasil die takla elok sgt sbb banyak eksperimen aku yg galgal...

bila masuk master 2nd year lak..mmg aku dtg lab wat keje sahja..pkl 12-1tgh ari sampai 6 petang..hasilnye memuaskan sbb dlm masa tu aku akan wat keje betul2..takde meleret ke mana2...ni yg penting..kualiti keje kan...

BILA KATA BERADA DI SATU TEMPAT LAMA BARULAH DIKATAKAN BEKERJA...AKU RASE AGAK BENGANG DAN GERAM...AKU TAU LA COMPANy JEPUN MMG MEMENTINGKAN KO KEJE LAMA TAPI KALO DAH MMG TAK PERLU NAK STAy BACK..BUAT APE NAK STAy BACK..

ish...bengang tul...dah dekat pkl 11pg camtu baru aku rase ok balik...dah la kepala aku yg pusing sakit sejak semalam tak ilang lagi..eeee...benci..benci...lepas ni kena la berlakon utk stay back..kirenye paling lama pun pkl 630 aku akan balik..takde pun kata dlm agreement tu aku kena keje lepas pkl 503 kecuali kalo emergency..dengan skang ni production line yg aku jaga pun pkl 503 terus gelap...mana la aku nak stay back...boleh settle keje sendiri masa waktu keje kan...

awal2 keje dulu sampai la sebelum bulan pose mmg aku slalu stay back sampai pkl 8-9 mlm..penah gak la 2-3 kali balik pkl 11mlm tapi tu sbb mmg kena gi wat keje...siap org perli aku sbb tak balik lagi...yg aku dok keje sampai lewat ni Mr. W tak nampak ke...

skang ni by 503 keje dah settle..bagi je la balik..membantu gak kilang kurangkan bil elektrik kan..

cit...cit...cit..sib baik start esok cuti 4 ari...muahahhaha...

aku nak minta cuti 22hb ni..ish..dah tawar ati dibuatnye sbb kena mengadap Mr. W utk minta cuti...kang die ckp lak "company dah bagi cuti banyak pun ..U nak cuti lagi ke??""

aiyak....

0 comments

Monday, December 8, 2008

aidiladha 2008

Monday, December 8, 2008
setelah 6tahun..akhirnye aku dapat sambut raya korban di msia..TETAPI memandangkan mak abah berada di mekah..perasaan nak menyambut tu agak kurang la..ditambah lak aku ingat-ingat lupa camne sambut raya korban ni ek..

kat ofis org bertanye..bile balik kg..aku ngan muka selamba "tak balik pun..mak abah takde"..ade sorang abg tu terkejut ngan statement diatas..kena la menerangkan perihal abah mak yg berada di mekah..

aku n nana cuma pegi ke umah makucu di subang suria..makucu masak soto ayam n aku watkan rendang ayam atas permintaan die..ok la tu..rasenye kan kalo mak ade masa raya aji ni die akan wat soto ke lontong banjar ke..rendang ke kuah kacang ke tu masa raya aidilfitri je..balik dari umah makucu siap dapat bekalan daging kurban dlm 1kg..uish..ape nak wat ni..nampak gaya kena la memasak...takkan nak biarkan daging peti ais je kan..tgk la nanti...

sabtu lepas anta msg kat abah sbb nak cakap ngan mak..bile dpt cakap ngan mak rase sayu sgt..menitis air mata tu..rindunye kat mak abah...ckp la kat mak.."cepat2 la balik sini..lama tak jumpa dah"..mak balas "mak nak dok lama lagi kat sini"..mesti seronok kan dapat gi ke mekah..aku pun teringin gak...mula2 dapat wat umrah dulu pun takpe..salah satu impian aku nak gi wat umrah ngan bakal suami lepas kawin..tercapai ke tak ek impian tu..

minggu ni aku keje 2 ari je...esok n rabu..pastu yahuuu...cuti 4 ari..hehehehe..company baik ati bagi cuti ari jumaat..

0 comments

Sunday, December 7, 2008

outing....

Sunday, December 7, 2008
sabtu 6.12.2008

12.30 pm :
keluar umah utk jemput apek kat stesen lrt kelana jaya

1.00 pm :
sampai sunway pyramid tp berpusing di car park utk mencari tempat bagi letak kete..jumpa kat cp6 cuma tempat tu tak familiar..amik gambar tiang supaya tak lupa..

1.30 pm:
jumpa elmi tp cigah tak sampai lagi..katanya berada di seri muda..taktau kat mane tu..kitorang cinema utk tgk citer ape yg nak tgk..madagascar 2??twilight??m..aku-apek-elmi nak tgk citer twilight..tgh beratur cigah sampai n kata dah tgk dua2 citer tu..so tukar kepada citer TRANSPORTER 3..amik pkl 3.20pm..

2.20pm:
cuma ade kurang daripada sejam utk makan...dok kat wendys..sudah lama tak makan shrimp burger..yummie..

3.15pm:
bergerak ke cinema..masuk tgk movie..

5.20pm:
okla citer tu...penuh ngan aksi..dah kategori pun 18SG kan..kitorang pegi ke zen sbb ade satu promosi ni..buy 1kg cake n u get another cake for free..tapi sampai2 sane ape2 cake pun tarak..
kami bergerak ke secret recipe..cake2 yg sedap telah kami makan..hehehe


aku n elmi di secret recipe
chocolate indulgence..elmi n apek makan ni

6.30pm:
cigah n apek balik..apek terpaksa pulang ngan komuter kerana tu adalah stesen paling dekat..gomen ne..

6.45pm:
jalan2 di popular book sementara tunggu maghrib..aku boleh berada lama di kedai buku..sgt suka..hehehe

7.30pm:
berpusing2 dlm pyramid utk cari jalan ke car park..aku mmg ade masalah sikit utk cari tempat kat pyramid ni..dah banyak kali dtg pun tak hafal2...hehehe..selalunye cigah yg akan guide..bile dah jumpa masa nak bayar autopay tu..mesin taknak terima duit syiling aku..geram lak..terpaksa turun satu floor n bernasib baik mesin tu terima coin..lega..

8.10pm:
sampai di summit..janji ngan abang2 kat production utk main boling..ingat derang dah sampai tapi aku yg sampai dulu rupanya..elmi pun join sekali..

8.45pm:
mula main boling..aku-elmi-abg lorence-deen-abg rosdi..berlima..fiza pegi jalan2 di bawah..lin-chan anak abg rosdi ikut sekali..sorang main 5 game..lama gile tak main banyak camtu..average score 120..ok la tu..hehehhe..



dari kiri : lin-chan - abg rosdi - deen - abg lorence

11.20pm:
abis bermain n bergerak ke benteng utk makan..perut ku pun sudah lapar..

12.10am:
aku sampai ke umah semula..akak2 umah dah pulang ke kampung masing2...

####################################################################
PESANAN
"Salam,ahad ni wukuf..waktu kemuncak doa antara 5.09-10.38pm waktu msia..fwdkn kpd shbt2 lain supaya kte same2 dpt manfaatkn peluang ni..berdoalah utk diri n family n umat Islam."

0 comments

Friday, December 5, 2008

tayar kereta ku...

Friday, December 5, 2008
tgh ari kat QC tadi...

"tuty..tadi abg min kata tayar belakang belah penumpang ko ade skru..tayar dah kua angin" kata IM**n..

alamak...dah la kepala tgh pening berdenyut2 ni..adoi...ingat balik keje terus nak balik..ngan rase nak muntah la...

aku pun naik atas ke tech balik sbb kunci takde dlm poket..jumpa abg min pun ckp benda yg sama..lepas amik kunci terus la gi kat parking..

ish..ish..ish...cantik je skru tu tertanam dlm tayar kete cuma tayar tak la leper sgt lagi..sape la pandai sgt gi buang skru kat tgh jalan...kalo paku tu boleh la aku terima...tgk spare tyre pun ade angin...alhamdulillah

lepas keje ingat nak minta abg min tlg tukarkan ngan tayar spare tp die bz la pulak..kontek abg zul pastu ckp boleh tlg n die dah ade kat bawah..cepat2 aku slot out terus ke kete..abg zul dah tunggu kat kete..tgh tukar tayar tu abg min n abg airul dtg...jahat gile abg min nak suruh aku tukar sendiri...tgk abg zul pun kene memanjat utk buka nat tayar tu..tapi mmg sedar pun kena belajar utk tukar sendiri..kalo jadi kat tempat yg dikelilingin org yg aku tak kenal..camne ek...minta2 dijauhkan...

selamat tukar tayar tu..ajak abg zul ke kedai tayar nak tampal..dah mmg tak tau kat mane kan..lagipun kalo gi sorang sure la kena kelentong..hehehe...bayaran tuk tampal tayar adalah rm5 sahaja...soro-soro kena ganti tayar..mmg ade dalam plan utk tukar pun tahun depan...cepat2 kena pikirkan ni....

keretaku keretaku...

1 comments

Thursday, December 4, 2008

JUst For Laugh

Thursday, December 4, 2008
SURAT CINTA TIJAH

Tijah budak kampung, tapi bekerja di Kuala Lumpur .

Biasalah bila sudah duduk "town", mula lupa asal usul. Pakaian seksi maut,bercinta pula dgn lelaki mat saleh. Ke hulu ke hilir menayang

boyfriendnya yg bermata biru.

Punyalah eksyen si Tijah, hinggalah suatu hari dia ternampak lelaki Inggeristadi dgn wanita lain yg lebih cantik dan bergaya daripadanya.

Tijah menangis tiga hari tiga malam. Pada malam ke empat, Tijah mengambilsehelai kertas dan menulis surat untuk memutuskan

perhubungannya dgn lelaki mat saleh tadi yg baru sebulan dikenalinya.

Begini bunyi surat yg ditulis oleh Tijah binti Kulup Kecil, yg berjaya"dicuri" ...

************ ********* ********* ********* ********* ********* ****************** **

Mike....

I WANT TO CUT CONNECTION US.

I have think about this very cook-cook. I know I clap one hand only.

Correctly, I have seen you and she walk-walk together at town with eyesmyself. You grab hand she.

You always ask for apology back-back. I don't trust you again! You arereally crocodile land.

My friend speak you play wood three. First-first I think my friend lie me.But now I know you correct-correct play wood three.

So, I break connection to pull my body from this love triangle. I know thisresult I pick is very correct, because you love she very high from

me.

So, I cut this connection to go far from here. I don't want you to play-playwith my liver.

I have been crying until no more eye water thinking about you. I don't wantbanana to fruit two times.

Safe walk..

Tijah





*************************************************************************************

LAGI-LAGI GAMBAR FIRAS-CHAN





0 comments

Wednesday, December 3, 2008

bile terlampau maju....

Wednesday, December 3, 2008
2-3 ari ni kan aku ade satu masalah...memandangkan mak n abah berada di mekah skang ni so aku telah ditugaskan utk mengurus segala bil2 berkaitan..bil kad kredit-bil tpon-masukkan duit adik etc la..

utk duit adik n bil tpon mmg takde masalah la tp untuk bil kad kredit ni aku mengalami masalah..untuk pengetahuan seme aku bayar kad kredit guna maybank2u sahja..senang n pantas..takyah la nak beratur utk bayar kat ATM tu..slalu gak kalo gi maybank tu aku tgk ramai org beratur kat atm cash deposit tu..panjang lak tu barisan die..

berbalik citer bayar kad kredit ni..ahad lepas pegi la ke bank memandangkan aku dah lambat 5 ari drpd tarikh yg mak ckp..aku tgk la kat atm yg dikatakan boleh bayar kad kredit..try la wat..cuba masuk kat payment tp tak jumpa lak kad kredit..camne nak wat ni..lama gak aku termenung depan mesin tu..last2 korang tau ape aku wat...AKU DAFTARKAN KAD MAyBANK MAK UTK WAT MAyBANK2U..balik umah aku buka komp n sambung kat tenet..selesai urusan aku utk kad kredit mak..hehehe...

tu dah satu hal..pastu skang kad kredit abah tak selesai lagi..abah guna Ambank..cik Pon kata leh bayar guna cash deposit n sebab k.tim kata kite boleh bayar kad kredit bank lain tru maybank..aku pun cuba la nasib pegi ke cash deposit atm..bile masukkan no kad kredit tu mesin kata takleh..sudah..masalah lagi..abah suruh bayar 1hb..camne ni..teringat ambank ade kat deret yg sama..pegi kat situ tgk2 takde lak cash deposit atm..dgn rase kecewa aku balik ke umah..try2 belek maybank2u lak n tgk ade registeration for non-maybank credit card..seronok la kan sbb ingat masalah dah selesai..tgk2 sampai la ni maybank tak approved..status still pending..nape ek..ke sebab aku daftar kat akaun maybank2u aku...m...

serius aku rase tertekan..tak tau nak wat camne...esok last hope aku..makucu kata die leh tolong bayarkan kat ambank depan bank die keje..kalo takleh gak..ntah la..

sepanjang balik msia..aku banyak settlekan pembayaran bil secara online...dok je depan komp pkl 8-9mlm pun takde masalah...bile tiba bab kena settle secara convetional..sendiri pening kepala..ape la aku ni kan..seorang pengguna kemudahan teknologi yg berjaya tp asas tak lepas..aiya...

sape leh ajar ni...uwauwuuauwa......

0 comments

Tuesday, December 2, 2008

tempat keje ku...

Tuesday, December 2, 2008
di tempat keje bersama fiza-pon n kak siti...kitorang seme ade uniform n rasenye seme pana*onic group pakai uniform baju yg sama...fiza lak fesyen die lain dari kitorang sbb die adalah ibu mengandung..senang bile ade uniform ni so takde la pening kepala ari2 nak pilih baju ape ek nak gi keje etc..dah tentu mmg baju tu je kan...so bangun pagi baju tu je la yg kite akan gosok..dah nama pun keje kilang..takkan la nak pakai high heel pulakkan..

company ade sediakan kasut dua pasang tapi sakit gile kasut tu bile pakai..tu la kan..masa mula2 dapat tu lupa nak gigit...skang ni bile nak cuba pakai je terus sakit..jari kecik sakit gile..disebabkan itu aku pakai kasut sendiri..dah tentu selesa..berguna gak kasut2 tu di msia..kalo gi berjalan mmg skang pakai sandal je la...dah gi keje kena pakai kasut bersarung kan..so bile berjalan lebih suka pakai selipar jepun warna pink ku tu atau pun sandal..skang ni dah pandai pakai sandal ade heel..takde la tinggi pun dlm 3-4cm je..

klah..skang tgh nak blajar tgk2 graph...susah gak nak wat analisis ni kan...kalo takat graph linear tu senang la nak predict...

0 comments
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...